ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μετά την εγκατάσταση χρειάζεται να ξαναέρθω;

Αφού γίνει η εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης, χαρτογραφούνται αυτόματα, από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, οι λειτουργίες του συστήματος. Με αυτό τον τρόπο, οποιαδήποτε βλάβη ή δυσλειτουργία αναλύεται μέσω Η/Υ από τον τεχνικό-προγραμματιστή της εταιρείας μας και κατόπιν διορθώνεται. Θεωρείται σωστό, μετά τα 1,000 χλμ να επισκεφτείτε το συνεργείο της εταιρείας μας στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος υγραερίου.

Κάθε πόσο συχνά πρέπει να κάνω Service υγραερίου;

Το Serviceτου υγραερίου προγραμματίζεται από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το σύστημα υγραεριοκίνησης και κάθε φορά στα 15.000-20.000 χλμ. (βλ.serviceΥγραερίου)

Τι καλύπτει η εγγύηση που μου δίνετε;

Η εγγύηση σε όλα μας τα συστήματα είναι 2 χρόνια από τη στιγμή της τοποθέτησης. Οποιοδήποτε ανταλλακτικό του συστήματος υγραερίου, είναι ελαττωματικό αντικαθίσταται άμεσα, δωρεάν. Καλύπτεστε από την εγγύηση, με την προϋπόθεση ότι η συντήρηση του συστήματος δεν είναι ελλιπής.

Μετά την εγκατάσταση η απόδοση του αυτοκινήτου μου θα είναι ίδια;

Η εγκατάσταση ενός συστήματος υγραερίου δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την απόδοση του αυτοκινήτου σας.

Το υγραέριο μπορεί να προκαλέσει φθορά στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου;

Το υγραέριο σε σχέση με άλλα καύσιμα αναμιγνύεται «τέλεια» με τον ατμοσφαιρικό αέρα με αποτέλεσμα την «τέλεια» καύση του. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τον κινητήρα του αυτοκινήτου ούτε μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη.

Κάποιος μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάζω τόσο συχνά πια τα λάδια του αυτοκινήτου μου.

Το γεγονός ότι τοποθετήθηκε ένα σύστημα υγραερίου δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε το αυτοκίνητο και τη συντήρησή του. Τα service και οι αλλαγές λαδιών θα πρέπει να γίνονται στα προγραμματισμένα χιλιόμετρά σας.

Η κατανάλωση του υγραερίου είναι ίδια με εκείνη της βεζίνης;

Η κατανάλωση του υγραερίου κυμαίνεται γύρω στο 8-10% περισσότερο σε σχέση με τη βενζίνη και έχει να κάνει με το αν οδηγείτε «συντηρητικά» ή «επιθετικά». Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 10 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ, με την υγραεριοκίνηση θα καταναλώνει περίπου 11.4 λίτρα. Δηλαδή λίγο λίγότερο (ανάλογα την τιμή του υγραερίου) από 1 ευρώ επιπλέον στα 100χλμ.

Η δεξαμενή μου γέμισε περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Η πλήρωση μίας δεξαμενής υγραερίου σταματάει στο 80% της αναγραφόμενης χωρητικότητάς της. Πολλές φορές όμως εξαιτίας μιας ελαττωματικής πολυβαλβίδας (φλοτέρ που σταματάει αυτόματα την πλήρωση) η πλήρωση μπορεί να γίνει στο μέγιστο 100%. Σε μία τέτοια περίπτωση απευθυνθείτε στους ειδικούς για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Παρατηρώ μία έντονη μυρωδιά υγραερίου στην καμπίνα του αυτοκινήτου μου. Τι να κάνω;

Πατήστε το κουμπί αλλαγής καυσίμου ώστε να κινείστε με βενζίνη μέχρι να επισκεφθείτε το συνεργείο εγκατάστασης, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Φοβάμαι να τοποθετήσω ένα σύστημα υγραεριοκίνησης γιατί μου έχουν πει ότι είναι επικίνδυνο.

Το υγραέριο είναι πιο ασφαλές από τη βενζίνη. Σκεφτείτε ότι, η δεξαμενή του υγραερίου είναι πολύ πιο ισχυρή από αυτή της βενζίνης διότι το υγραέριο αποθηκεύεται υπό πίεση ώστε να παραμένει σε υγρή μορφή. Επιπλέον ένα σύστημα υγραεριοκίνησης διαθέτει, βαλβίδα αποκοπής και ανακουφιστική βαλβίδα πίεσης, για την παύση διαρροής και ελεγχόμενης εξαέρωσης του υγραερίου αυτόματα, σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Μην ξεχνάτε ότι, η χρήση του στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη πολλές δεκαετίες πριν.

Αναζήτηση